OKUL MÜDÜRÜMÜZ iSMAİL ASLAN'IN VEDA MESAJI

OKUL MÜDÜRÜMÜZ iSMAİL ASLAN'IN VEDA MESAJI

Okul Müdürümüzün Veda Measjı

04.08.2023 414

 

Değerli Meslektaşlarım, Sevgili Öğrencilerim, Kıymetli Veliler

          Sahip olduğumuz hayatı, her nimeti, her nefesi bize emanet eden celal ve ikram sahibi zatı ve kendisi için yapılan iyilikleri baki, bunların dışındaki her şeyi fani ilan eden Rabbime sonsuz hamdüsenalar olsun

          2014 yılından beri yaklaşık 9 yıldır Milas Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde, öğrencilerinin derdinin peşinde koşan bir kardeşinizim. Her başlangıcın bir sonu, her beraberliğin bir ayrılığı olduğu gibi bende, Milas Kız Anadolu İmam Hatip Lisesindeki görevimi bugün itibariyle noktalamış oldum.

         Göreve geldiğim günden itibaren, mesai mefhumu gözetmeksizin, insanı odak noktasına koyan, adaletli, herkesi birleştiren sevgi ve saygıya dayalı bir yönetim anlayışı uygulayarak görevimi yapmaya çalıştım. Görev yaptığım süre içerisinde çalışma arkadaşlarımla birlikte bulunduğumuz makamın hizmetkârı olduk. Bu makamların ulaşılamaz yerler olmadığını, kapımızı ve gönlümüzü tüm dostlarımıza açarak gösterdik. Kurumumuzun güler yüzünü göstermenin gayreti içerisinde olduk. 

          Her veda bir başlangıçtır, her veda biraz da zamansızdır aslında. Her başlangıcın bir sonu vardır. Önemli olan ayrılırken gönüllerin müstesna yerinde yer alabilmektir. Ayrılırken, görevini yapmış olmanın huzuru içinde olmaktır. Ayrılıklar insanı hüzünlendirir, ancak bu üzüntümüz zamanla geçer. Fakat vicdan azabımız varsa onu dindirmek zordur. ‘’Zor zamanların insanı’’ olmakta ayrı bir güzelliktir. 

         Okulumuzda, görevimi tamamlamamın onurunu ve gurunu yaşıyorum. Görev sürem boyunca siz değerli velilerimin samimi desteklerine, sevgili öğrencilerimin saygın davranışlarına ve değerli öğretmen arkadaşlarımın saygı ve sevgilerine mazhar oldum. Sizlerin bu candan tutumları bizleri hep dinç tuttu. Yorulmadan, mutlu bir şekilde çalışmamızı sağladı.

          Değerli öğretmen arkadaşlarım;

         Başarılarınız ve mutluluğunuz için yüreğimin tüm cömertliğiyle Allah'tan sizler için dua ve dileklerde bulunacağım. Sizlere "artık yollarımız ayrılıyor" demeye dilim varmıyor. Sizlerle yollarımız hiçbir zaman ayrılmayacak. Çünkü geride bıraktığımız iz ve eserlerle, tatlı anılarla ‘hoş bir sada’ olarak kalacak.

         Görevim sürecinde, birlikte Görev yaptığım dava/ekip arkadaşlarımla, samimi ve halisane olarak "Ahlaklı Nesil, kaliteli eğitim, iyi bir gelecek, iyi bir insan, öğrendiklerinin farkında bir birey" idealiyle koşmaya gayret ettik. "Sizin en hayırlınız insanlara faydalı olanlarınızdır" düsturunca hareket etmeye, "kendin için sevdiğini başkası için de sev; kendin için sevmediğini başkası için de sevme, isteme" empatisi ile evlatlarımıza, öğretmenlerimize, kısacası tüm paydaşlarımıza yar/yaren/refik olmaya çalıştık. İmam Hatip davasını temsil durumunda olanların "beyaz elbise" giyenler olduğunu unutmadan... O elbisenin leke kabul etmeyeceğini hatırdan çıkarmadan, Rabbimin verdiği gücü, okulumuzun gelişmesi için kullandık.

         Mevlana’nın dediği gibi; 'dün dünde kaldı cancağızım artık yeni şeyler söylemek lazım' diyerek görev yıllarımızın her birini farklı heyecanla, yeniliklere açık, değerlerimizi de önceleyerek ekip ruhu içerisinde değerlendirmeye gayret ettik. Görevden ayrılacağım son güne kadar ibadet ruhu ile çalıştık. Geldiğimiz noktada, Milas Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, kalbi selim, akli selim olan ve izanı hastalıklı olmayan, ruhu kararmamış her bir insanın takdirini kazanmış, duasına mazhar olmuş bir okul/ekol haline getirmeye çalıştık.

        Herkesin pişman olacağı o hesap gününde en az pişman olanlardan olabilmek adına, mesai kavramı gütmeden, 'yürü' denildiğinde 'nereye' diye sormadan koşan, fedakârca, kendini, evlatları olarak gördükleri öğrencilerine adayan, 'atanmış değil, adanmış' idareci arkadaşlarıma, aynı ruhla birlikte koşuşturduğumuz öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Okulumuzun kuruluşundan bugüne kadar, görev yapmış, irfan mektebi haline getiren hizmet eri dostlarıma teşekkür ediyor. Vefat edenlere rahmet diliyorum.. 

       "Hizmet etme telaşı ve çabası" içerisinde  farkında olmadan düştüğüm, kasıt içermeyen hatalarım, kızmalarım, jest ve mimiklerime yansıyan kusurlu davranışlarım olabilir, olmuştur. Ancak tüm bu davranışların özünde görevi layıkıyla yerine getirme azminin sorumluluğu, derdimizin ve dersimizin ağırlığı vardır. Bu sebeple, yaptığım hata, kusur ve eksikliklerin engin hoşgörünüzle mazur görüleceğini umuyorum.

       Bu duygu ve düşüncelerle görev yaptığım süresince güvenini, her türlü alakalarını, maddi manevi desteklerini, sevgi ve duasını esirgemeyen, bundan sonrada yalnız bırakmayacaklarına inandığım tüm velilerimize, mezun/mevcut öğrencilerimize, paydaşlarımıza, tüm gönüldaşlarımıza, STK'larımıza ve kıymetli başkanlarına, idareci ve eğitimci ekip/dava arkadaşı olduğum dostlarıma teşekkür ediyorum.

        Hepinize selam, sevgi ve saygılarımı sunuyor, haklarınızı helal edeceğiniz temennisi ile arz-ı veda ediyorum. Allah'a emanet olunuz. Kalın sağlıcakla...

         Baki Kalan Bu Kubbede Hoş Bir Sada imiş. Şimdi Veda Vakti...

Gideriz nur yolu izde gideriz,

Taş bağırda sular dizde gideriz,

Bir gün akşam olur bizde gideriz,

Kalır dudaklarda ŞARKIMIZ bizim... 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                             İsmail ASLAN