PANSİYON KAYIT TAKİMİ

Pansiyona Kayıtlı Öğrencilerin Kayıt  Evraklarını

Güncellemesi

02 AĞUSTOS / 2023

Okulumuz pansiyonuna öğrenci yerleştirmeleri 2016/9487 Karar Sayılı,25/11/2016tarihve29899 Sayıl ıResmi Gazetede Yayınlanan, “Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık,

Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği”

hükümlerine göre yapılmaktadır.

Pansiyon Başvurularının Kabulü

22- 25/ AĞUSTOS/2023

Başvuruların

Değerlendirilmesi

26-31 AĞUSTOS / 2023

Yerleştirme Sonuçlarının Açıklanması

31 AĞUSTOS / 2023

Pansiyona Yerleşen Öğrencilerin Kesin

Kayıtlarının Yapılması

6 EYLÜL / 2023

*   Yatılılık ve Bursluluk hizmetlerine ilişkin iş ve işlemler ilgili yönetmelik, 2023 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulaması e-kılavuzu ve 2023 Yıl ıOrtaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-kılavuzuna göre yürütülür.

*   Boş kontenjanlardan birinin veya birden fazlasının dolmaması halinde, ilgili yönetmeliğin hükümleri uyarınca işlem yapılır. Başvuru evrakları içerisinde beyan edilen bilgi ve belgelere ilişkin her türlü sorumluluk, eksik

bilgi veya yanlış beyanın hukuki veya cezai sorumluluğu öğrenci velisine aittir.

*    2023 – 2024 eğitim öğretim yılında pansiyonda kalmak isteyen tüm öğrenciler; başvuru, kayıt, evrak güncellemek, parasız yatılı / paralı yatılı için gerekl ibelgelerin hepsini eksiksiz olarak, süresi içinde elden teslim etmek zorundadır.

*   Süresi içinde pansiyona kaydını yaptırmayan, eksik belge getiren yada pansiyondan ayrılan öğrencilerden boşalan kontenjanlara, yönetmelik hükümleri doğrultusunda, yedek listeden sırayla öğrenci yerleştirmesi yapılacaktır.

AÇIKLAMA:

Öğrencilerin pansiyon başvuruları, ilgilibelgeler incelendikten sonra gerekli değerlendirme yapılacak olup, başvurusu kontenjan dahilinde kabul edilerek kesin kayıt hakkı kazanan öğrenciler velileri ile beraber pansiyona gelerek kesin kayıtlarını yaptıracaklardır.

FÜSUN KALE                                                                                            İSMAİL ASLAN

Pansiyon Müdür Yardımcısı                                                                            Okul Müdürü